Домашният робот Maya става и за игра

0

Вълненията от раждането на второто дете и първата нощ у дома с малкия започват да се изпаряват и на дневен ред идват пак битовизмите и мислите как да си улесня живота с бебе и дете на под 2 години.

Преди седмици писах за джаджите, които вярвам, че могат да ми бъдат полезни и вече имам наблюдения и мнение за една от тях – робот Maya.

Дни след като написах текста, Любо от Mclimate ми донесе робота за тест. Бях много бременна и нямах много време да се занимавам с това, но все пак му отделих време – сложих зарядното в ъгъла на стаята, както е описано, поставих двете четки за прах, свалих си приложението и приключението, наречено Maya започна.

Пуснах го в хола и първата ми най-искрена радост беше, че успя да се навре под най-ниските ни дървени рафтове, където дори чистачката трудно почиства.

Беше забавно да го наблюдавам как обикаля и при препятствие намира начин да се върне, да го заобиколи или да намери път. Като малко паленце.

maya_boyan

После реших, че холът не му е достатъчен, ще го пусна из коридора и детската на Боян. Замина си Мая, върши си работа, но малките ми пътечки от English Home й се опънаха. Не успя да се покатери върху тях, но и голямата ни прахосмукачка също едва ги чисти, за това просто ги отместих от пътя й. Замислих се, че ако имаме такъв робот в нас, ще е добре да няма никакви постелки, което в нашия случай не е трудно, защото ние нямаме нито един килим в истинския смисъл на думата.

И отива Мая в детската, а през цялото време Боян я гони, катери я, дърпа, я, но тя не се дава. Първо си правих смешки с детето, докато я управлявам с дистанционното. Голям купон падна. Боян я дърпа, аз я завъртам дистанционно, той се чуди какво става. После ги пуснах двамата да отидат до детската сами, като предварително наблюдавам какво се случва от приложението. Детето й се мае, иска да я пуска и спира от малкото табло за индикация дали работи, но тя е безспирна. Работи си, покатери се на мекия пъзел в детската, после слезе, а Боян не й дава мира. Аз ги гледам от приложението и си мисля, че това е супер шпионин, който мога да ползвам като възможност да оставям малкия да бъде сам, да се учи на самостоятелност, уж без нас, а реално с прекия ни контрол. Хареса ми идеята. Даже пробвах да го шашна, като проговоря от приложението с надеждата той да дотича при мен в хола, от където управлявах, а той започна още повече да пипа Maya и да проверява кой и от къде издава този говор.

 

Не дадох много възможност на робота да се измори, за да видя как се връща при зарядното, но съм сигурна, че щеше да успее. Все пак има какви ли не умни характеристики, за които можете да прочетете направо тук – https://goo.gl/k849JN.

И сега идваме да частта бих ли препоръчала, би ли ми бил полезен, изобщо какво повече може да свърши. Споделям: с радост бих пускала тази машинка да шета из стаите, бих махнала всички малки постелки, за да му е по-лесно и бих се наслаждавала на момента, в който Боян натроши 2 филии хляб на пода в желанието си да им махне корите, че го дразнели, а Maya да мине около него и да събере трохите, които пък мен дразнят. Бих го ползвала и за малък шпионин в игрите с децата, както и опцията му за автоматично почистване на всеки 24 часа. Харесва ми и възможността да почиства и мокри повърхности, както и петна с въртене на едно място по-активно.

Няма да ви заблуждавам, че този робот може да замени чистачката, особено ако имате деца. Но една “ръка” допълнително никога не е излишна.

Прагматиците сред вас ще ме питат за сравнителна характеристика спрямо другите роботи на пазара, за която няма как да ви помогна, тъй като не съм проверявала, но съм сигурна, че производителите веднага ще ви информират за батерията, за мощността, за контейнера, за опцията да почиства и мокри повърхности. Мен ме вълнува, че го има в 3 цвята, един от които е мега лъскаво червено, другият стандартен бял, който идеално пасва на интериора в нас и любимото ми златно.

Супер лек е и където да го оставиш в стаята не ти дразни очите, защото е мини уред.

Ако имате още питания за машината, ще споделя. А в момента българската компания производител провеждат първата си маркетинг кампания на Maya у нас и има специална изненада. В случай, че ви вълнува, мога да споделя и за нея.

И един съвет от мен: не позволявайте на идеята за хигиена във вашия дом да изземе цялото ви време и мисъл. Винаги е по-добре някой друг да свърши чистенето вместо вас 🙂

#RadostnaMama

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments