Детски рожден ден по време на изолация – безплатни файлове и идеи – Шрек, Кучета, Животни, Мики Маус, Мечо Пух, Пепа Пиг, Космос, Дъга

0

Всичките ми планове за парти и детски тържества са на пауза, затова вече умувам за варианти у дома, защото не ми се иска децата да останат без празници, пък било то и вкъщи без приятели и роднини.

Подготвих списък с идеи, които ще приложа за рождения ден на Деян и ги споделям с вас, ако скоро ви предстои детски рожден ден.

Украса,

Храна и напитки,

Подаръци,

Тържество,

Споделено парти,

Започвам от украсата!

Последните няколко събития са с украса, която лично подготвям дни наред, така че няма да е кой знае каква промяната сега. Ако нямате време или не ви се занимава, можете да поръчате онлайн от магазини като Emotionsfactory, които подкрепят инициативата Да си останем вкъщи / вижте повече тук /, а при първа поръчка получавате 10% отстъпка с промокод RADOSTNAMAMA.

За щастие от Canon България ми подариха принтер PIXMA G3411 и ще го ползвам за всички нужни декорации. Заредила съм с различен тип хартия вкъщи, имам и ножици, лепило, тиксо и силиконов пистолет и ще си подготвя декорацията.

Но за да разпечатвам ми трябват файлове. Още преди месеци направих проучване и открих купища безплатни ресурси за детски тържества, затова ще ги споделя с вас.

Темата на Деян е Шрек и файловете можете да свалите от тук: https://www.ohmyfiesta.com/2013/05/imprimibles-de-shrek-2.html

Рожден ден на тема Кучетата от Paw Patrow: https://littlewishparties.com/free-paw-patrol-birthday-party-printables/

Рожден ден на тема Животни от фермата или Farm animals: http://laine-design.blogspot.com/p/freebies.html

Рожден ден на тема Животни от джунглата или Jungle Party – https://www.brightstarkids.com.au/blog/printables/free-jungle-party-printables/

Рожден ден на тема Мини и Мики Маус – https://www.catchmyparty.com/blog/free-mickey-minnie-mouse-birthday-party-printables-from-printabelle

Рожден ден на тема Мечо Пух – https://baby.ohmyfiesta.com/2018/05/lovely-winnie-pooh-free-printable.html

Рожден ден на тема Пепа Пиг –

http://www.babyshowerideas4u.com/wp-content/uploads/2016/03/FREE_peppa-pig-party-printable-A4.pdf

Рожден ден на тема Космос – пишете ми за файлове

Рожден ден на тема Дъга – http://printabelle.com/free-rainbow-party-printables-set/

Различни теми за рожден ден и форми за разпечатване – https://creativepark.canon/

При търсене на free printable birthday + името на темата ви, изскачат много предложения.

Тук можете да видите как сама подготвих украсата за първия рожден ден на Деян на тема Космос:

В случай, че нямате принтер, имам идеи и за вас – всичко може да си направите с подръчни материали като свалих някои снимки за ориентир от Pinterest, но с повече въображение, можете да

  • изрежете картинки от списания, стари детски книжки за оцветяване, стари календари,
  • направете гирлянд от стари вестници


https://www.etsy.com/listing/159712528/paper-garland-book-page-party-decoration
  • или гирлянд от оцветени картинки, които сте нарисували с подръчни материали; от цветна хартия или каквото ви хрумне

https://modpodgerocksblog.com/how-to-make-a-banner/
  • съберете всички готови покупки по темата, имам предвид дрехи, обувки, възглавнички, книжки, играчки, всичко по темата, халати на децата, раници, каквото имате по темата и си помислете как можете да спретнете празничен кът с наличното, да облечете детето с тях или просто да създадете тематично пространство за тържество.

Преди време поръчах и пръчки за балони, като взех 7 броя по 7 балона, което да ми спести купуване на балони с хелий. Вкъщи винаги има по някой друг балон, с който децата играят, така че ще използвам наличните.

www.instagram.com/radostna

Храна

Тортата можете да поръчате от Сладкарница Неделя, 100 грама сладки или друга сладкарница, която познавате и доставя тези дни.

Кексчета от Take a cake или от сладкарницата, където сте поръчали тортата.

Аз лично ще подготвя меню, което да наподобява това от предишните рождени дни, като тук основното ще е да има по-малки хапки, за да може децата да грабват, както и да са по-забавни. Кексчета, сиренки, пръчици, палачинки, сандвичи с лютеница и каквото има в хладилника.

Идеи за такива лесни храни с подръчни продукти вижте тук:

Пръчици от бутер тесто с кашкавал и подправки, кроасанчета с шоколад и сирене

Що се отнася до тортата – някои майки са големи специалисти и не е проблем да спретнат вкуснотия, но аз не съм от тях, затова се заредих с готови блатове за торта и ще приготвя само крема, когато настъпи моментът. Бисквитена торта или пък кекс със свещичка отгоре също би свършил чудесна работа.

Напитките

Откакто сме изолирани, всеки ден приготвям една кана с 3 пакетчета чай, гореща вода и мед. Изстудявам я и я сервирам на децата в чашите им за вода като сок.

Когато им омръзне, сменям чашите и им я давам в чаши за кафе, които ползвам за из път, като им обяснявам, че са за големи. За тържество подобен тип чай, лимонада или пък просто подсладена вода, сервирана в чаши + кубчета за лед в забавни форми, също е вариант или пък компот, разреден сироп, ако имате или каквото ви хрумне с цвят и сладък вкус. Като предупреждавам, че ние имаме кубчета за лед под формата на плодове от Джъмбо, които са пълни с вода и няма нужда да им ги слагам ледени от хладилника, а просто на стайна температура държани. Ако имате пресни плодове у дома, още по-хубаво. Можете да сервирате фрешове или пък измислен сок с парченца плод.

Подаръците можете да поръчате онлайн с доставка от CleverBook.net / с промокод radostna получавате 10% отстъпка от цената на всички артикули в сайта/, znaiko.bg / с промокод RADOSTNAMAMA получвате 20%  на всичко в Знайко/, https://dundio.com/ или от където ви хрумне, но аз лично мисля да изненадам с нещо налично вкъщи. Все още не съм измислила какво точно да бъде, но ще е нещо от типа:

  • играчка, която не е разопакована или е била скрита, но ще опаковам като подарък, да изглежда нова;
  • за Деян, който има по-голям брат, мога да изнамеря някоя забавна тениска или дреха от брат му с картинка и да я пакетирам като изненада;
  • друга идея ми хрумва някой битов предмет, който да поднеса по забавен начин – например комплект пластмасови чаши, които си пазя за определени партита, черпак, точилка, кутии от Икеа, които са с различен размер и всяка влиза в другата, тук можем да се развихрим и съм сигурна, че децата ще се изненадат и веднага ще ги вкарат в употреба.
  • Ако имате и някой стикер да залепите на битовия предмет, става си съвсем нова играчка;)

Тържеството

По време на изолация у дома, вероятно родителите работят вкъщи или пък единият ходи на работа навън, така че е добре в деня на тържеството или определената дата да направим план за събитието.

  1. Подготовка – украса, храна, маса
  2. Начален час
  3. Какво ще се случва – ще има ли програма, изненади, плейлист с песнички, любими занимания на детето
  4. Време за торта и подаръци
  5. Край на тържеството

С децата вкъщи всички планове са така относителни, аз по-скоро бих свършила всичко, докато спят, но някои задачи ще им оставя за занимание и радост в деня на тържеството, да украсяват, да подреждат, да лепят нещо.

Ще им разпечатам и тематични листове с картинки за оцветяване.

Споделено парти

Липсата на деца и близки ще се усети, но има решения и за този казус – може да направите виртуално парти с тях, като обявите началото и ги включите в конферентна връзка. Например платформата ZOOM дава безплатно да ползваме до 100 души в конферетен разговор с видео до 40 мин. Точно за началото с някоя игра и дискотека, наздравица, а после и за края с тортата и подаръците.

Видео разговор по Viber или Skype, Facetime, Facebook Messanger също е вариант.

Не забравяйте да се наконтите семейно за партито 🙂

И за финал ще добавя – може изобщо да не ни се наложи да празнуваме по този начин, но дори и така да е, спокойно бихме могли да ползваме идеите за измислен рожден ден на някоя играчка, за да спретнем цял ден работа по партито 😀

А какво правим ние у дома с Боян и Деян, вижте в сторита и постове всеки ден в профила ми в инстаграм

https://www.instagram.com/p/B23bMO5j8dr/

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments