Спри да мериш температура по 100 пъти на час

0

Преди няколко месеца писах за MyKi Care и после го получих за тест у дома. До скоро бях забравила за него, улисана в организиране на тържества и семейни пътувания. Но когато на морето Боян вдигна температура, а аз мерих тази на Деян на всеки пет минути да не се е разболял и той, веднага си спомних за MyKi Care. Разбира се, не го бях сложила в багажа, а носех само обикновения електронен за ухо и чело. За моя радост всичко мина безпроблемно, Боян бързо се оправи с малко Нурофен, а Деян хич не разбра какво се случва. Но като се прибрах, първата ми работа беше да извадя модерния термометър и да го тествам. И ето какво се случи.

Първо имах леки затруднения с инсталирането и реших, че това хич не е за мен, та няма да се занимавам, но после си казах: “Няма как да е толкова сложно” и се оказа, че елементарно, просто трябваше да следваш указанията:

  1. Вкарвам USB-то в някой порт. Аз избрах на лаптопа, че е подвижен и е най-лесно.
  2. Инсталирам си приложението MyKi Care на телефона – това беше съвсем безпроблемно.
  3. Включвам термометъра – тук малко се озадачих, защото трябва да светне червената лампичка и да намери връзка с телефона. Светна и изгасна и веднага реших, че не работи, а то само се включва и е готово. Много важно е блутутът на телефона да е включен, иначе няма как да осъществи връзка.
  4. USB-то трябва да светне в син цвят, за да сме сигурни, че работи.
  5. Влизам в приложението, намирам термометъра и хоп – добавям децата. Да, има опция за повече от едно дете, а аз се замислих, че и за възрастен става чудесно, особено ако е болен и не му се занимава да мери нон стоп температура.
  6. След това “инсталирам”, т.е. залепям термометъра под мишницата на детето и чакам около 12-15 мин за първоначално мерене.
  7. Настройвам приложението кога да ме информира за проблем – при много висока и много ниска температура, но спрямо моите представи, защото има майки, които на 38 дават лекарства, а други чакат поне до 38.6 градуса.
  8. Накрая споделих с мъжа снимки от приложението, за да знае и той, ако му се наложи.

Няма да крия, че бях леко скептична към тази джаджа, защото си имаме хубав електронен термометър в нас, който никога не ни лъже. Но това беше до момента, в който не ми се наложи да ставам на всеки пет минути да меря температура на Деян – все пак е на 2 месеца бебе. Тогава разбрах каква всъщност е основната идея на MyKi – да се грижи и да улесни родителите. Дава ти и запис на температурата за последните часове и дни и така можеш да се консултираш с лекар с реална информация, без да се налага да помниш или пишеш.

Единствен недостатък виждам, ако си на път или някъде навън, където не можеш да мушнеш USB-то в устройство, тогава няма как да измериш. Но пък ако имаш лаптоп под ръка или накрайник за зарядно, проблемът ти е решен.

С две думи – доволна съм. Дано не ми се налага да го ползвам редовно, но ако ми потрябва, залепям бързо със съвсем безобидна специална лепенка под мишницата на детето и следя постоянно какво се случва. И като всяка майка, и аз не съм много доверчива, за това сравних резултатите с моя стар термометър – съвпаднаха. Това ми даде спокойствието, че MyKi знае как се мери температура.

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments