Рожден ден с кучетата от Paw Patrol / Пес Патрул / – как да направим арка от балони сами, време за организация, препоръки, идеи и цени

0

На 22-ри май Боян навръши три години! За яслата успях да организирам доставка на торта от плодове под формата на зайче и фрешове от портокал за децата. Изключително благодарна и щастлива бях от Fresh Me от АРОН. Ако някога ви се наложи такъв тип услуга, препоръчвам горещо.

Миналата година Боян беше на вълна Мики Маус и темата на рождения му ден беше такава. Мислех и тази да бъде същата, защото той продължава да бъде фен, но после усетих, че се вълнува от кучетата на Paw Patrol и съвсем се улесни моята задача.

МЯСТОТО

За празник на 25-ти май винаги има риск да завали, както и през юни, през август и през декември, но без колебание избрахме отново Patron XO Cafe & Shot Pool Bar! Защото:

  1. Локацията е огромна, с възможност за игри на поляна, футбол, зеленина и прекрасни снимки
  2. Има навес, където стои храната, музикалната уредба и в нашия случай бяха подредени масите в случай, че завали, както и стана 🙂
  3. Персоналът е изключително мил
  4. Цените са доста приемливи на база детските клубове за парти, около 1000 лв за 25 възрастни за храна и напитки
  5. Няма никакви такси за нищо
  6. Можем да останем часове наред, ние се възползвахме от 11.30 сутринта до 19 вечерта 🙂
  7. Лятото сигурно е супер и за басейн, но през май не работи

ДЕКОРАЦИЯТА

За рождения ден на Деян през април на тема КОСМОС се впрегнах доста и подготвих изключително много малки и големи детайли. За големия реших водещото да са кучетата и арката. Изгледах куп видеа, говорих с познати и ето какво се случи:

КАК ДА НАПРАВИШ АРКА ОТ БАЛОНИ, БЕЗ ДА СЕ ОПЛЕТЕШ ИЗЦЯЛО

  1. Подготвих корда
  2. Игла
  3. 360 балона, защото продават по 120 в пакет, а исках да е от три цвята – бяло, синьо и червено
  4. Прецених, че ще ми трябват около 100 броя балони
  5. Взех си съпруг да надува балоните
  6. Подготвих и допълнително панделки за връзването й към колоните + тиксо за другите големи балони, които добавих – номер 3 и едно голямо куче

В едно от видеата се казваше да не режа кордата. ГРЕШКА. Прецени колко искаш да ти е дълга арката, отрежи повече, за да има дължини от двете страни.

Започнах да нижа надутите балони с игла на кордата, но тъй като не бях вързала никъде нищо – оплетох се цялата.

Срязах нанизаните балони и започнах отначало.

Този път завързах кордата за един стол и в другия й край пак започнах да нижа.

И пак проблем: трябва да преместиш много внимателно балоните от единия край на кордата до другия, защото ако бързаш или го направиш силно, иглата излетява и отиваш да я търсиш някъде по продължение на кордата.

Забучих иглата на меката тапицерия на стола, но този проблем се повтаряше постоянно, за другия път ще измисля нещо по-здраво.

Точно измислих всичко как да стане и да улесня и забързя процеса, защото 100 балона не са малко, когато

НАНИЗАНИТЕ БАЛОНИ ПАДНАХА НА ЗЕМЯТА.

Нашата локация е външна, има прах, боклуци и ето ти мръсни балони за арка. Решихме проблема като сутринта ги чистихме с парцал, защото оставихме балоните да пренощуват в заведението. С две деца нямаш време рано сутринта да идеш 2 часа по-рано да редиш балони 🙂

И за финал – забравих да напечатам хубави допълнителни елементи като кокалчета и лапички, които да залепя на арката и в последния момент използвах черно бях принтер, за да не е гола и скучна арка 🙂 С цвета и други елементи също става много красива.

Времето за арката с надуването на балоните, грешките и започване отначало, нанизване и окачване е около 1.30 мин за около 100 балона.

Другите хартиени елементи бяха свалени от този сайт безплатно:

http://www.freepawpatrolprintables.com/p/paw-patrol-red-bg-theme.html

Печатах отново в Мания на картон и обикновена хартия. Струваше около 24 лева, но ми излезе доста по-евтино като не платих 30 долара за файловете 🙂

За рязане, лепени и аранжиране ми отне повече време, тъй като го правя, когато децата заспят вечер и на порции.

Предварително бях подготвила борд в Pinterest, по който се водих за торта и сладкиши и чат-пат поглеждах към него:

https://www.pinterest.com/radostnata/3rd-birthday-paw-patrol-boyan/

За ТОРТАТА и сладкишите се доверихме на Cakebox.bg, като изпратих картинка каква искам да бъде и я получихме абсолютно същата 🙂 Че и вкусна 🙂 За 20 парчета цената беше 150 лв. Допълнително поръчахме сладкиши за още 150 лв – кексчета, петифури и тарталети.

Цялата храна и напитки се подготвят на място, за това бяхме щастливи да си хапваме топла и вкусна скара и салати цял ден.

Аниматорите отново бяха от Джули Марули – https://www.facebook.com/julimaruliparty/, като този път включихме и куклен театър, освен кучетата 🙂 Цените са 175 лв за двама аниматори за 1.30 часа и 130 лв за куклен театър.

За този рожден ден не ми остана много време и енергия, за това решението с дрехите на семейството ни беше лесно – аз и мъжът с червено и дънки, Деян с жълто и синьо, Боян със синьо и червено. Идеята ми е винаги да има ярки цветове за хубави снимки 🙂

ФОТОГРАФЪТ

За пръв път съм доволна от фотограф, а аз ползвам постоянно такива услуги. Човекът, който постигна това, се казва: Владислав Петров – https://www.facebook.com/vladislav.petrov.75

За финал ще добавя само, че истинският празник се случи, благодарение на заведението, което ни позволи да останем от сутринта до вечерта без никакви такси, на воля гостите играха футбол, федербал, скачаха в замъка и обръщаха колата. Караха мотор и се замеряха с топки.

Всички тези играчки донесохме от вкъщи, но Джули Марули предлагат, ако не ви се занимава.

Ще се радвам да споделите отзиви за вашите празници и да ме питате за всичко, което ви хрумне и не забравяйте да ме последвате в www.instagram.com/radostna, където споделям всичко на момента,

#RadostnaMama

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments