Къде да пазаруваме за бебета и деца

0
Любимите ми магазини за Боян, още от преди да се роди, са в чужбина, но това не означава, че и у нас няма готини места за супер момчешки тоалети.
Майките на малките дами ще ме прощават, но наблюденията са ми за момчета, така че не се изненадвайте, ако пропусна някой принцески магазин.
Carter’s е най-любимата ми марка, от където поръчах за Боян много, много бодита, ризи, панталони и съвсем малко анцуци и жилетки. Недостатък е скъпата доставка до България, но ако приятел ви ги донесе или пък поръчате през някой от сайтовете за групово доставяне, тогава вероятно цените ще ви се сторят съвсем ниски.
Причините Carter’s да са ми така приятни са три:
  • шарените цветове, които предлагат за момчета;
  • отличното качество на материята, която и след многократно пране винаги запазва формата си, а за новородено са направо спасение, тъй като се разтягат и се обличат супер лесно;
  • цените, които можеш да намериш по време на промоции, а те са постоянно изкачащи + промоточките, които трупаш с всяка поръчка и после ползваш обратно в покупки.
Недостатък на Carter’s, освен фактът, че се продават в Америка, е и че с нарастване на децата, дрехите доскучават. Така за мен спряха да бъдат атркативни някъде към първата година на дететео и активно започнах да пазарувам от други магазини.
Next е другата ми любима марка, особено след като разбрах, че с поръчка над 60 лв доставят от Англия безплатно в рамките на 3 дни. Какво ми харесва при тях:
  • почти всяка седмица имат нови предложения, които доста често са и тематични;
  • цветовете за момчета също са разнообразни и не се налага да робуваме на синьо, бяло и сиво;
  • винаги има готини официални предложения с ризи, папионки и панталони;
  • материите се съхраняват и след пране, макар че бодитата за по-малките се разширяват настрани, което не е особено готино;
  • пантофите им са супер меки и удобни.
Нещо, което никак не ме радва при Next, е, че никога няма или поне аз не съм уличила намаления. 
В София вече има няколко магазина Next в моловете, но цените са с до 30% по-високи от тези в сайта, така че не пазарувам там, освен ако не е за някой подарък или случайно много харесам нещо.
Mothercare е един от магазините, които са ми най-неприятни в Сердика център, но пък онлайн има супер находки. В София цените са високи, продавачките надменни и усещането за пазаруване не е от най-вълнуващите. Признавам, че съм пазарувала, но само няколко неща. Онлайн или директно купени от Англия, дрехите са качествни и мекички. Но и тук, както при Carter’s моделите са сякаш за бебета по-подходящи и разнообразни. Хавлиите и одеялата са просто чудни. Онлайн почти винаги има супер намаления на играчки и кошчета за кола.
Трудно мога да препоръчам H&M за бебешки и детски дрехи, защото изборът почти винаги е един и същ, няма разнообразие от цветове, но пък имат хубава серия с памук, специално за бебета. От друга страна, винаги, когато спешно ми тряба риза, панталон или боди, отивам там, защото все има какво да се купи. Цените са приемливи, а магазините са навсякъде, което улеснява покупката. Намаления има често, но пък липсва разнообразие в размерите на намалените артикули.
 
Waikiki ми е топ дестинация за анцузи и пижами. От там редовно купувам ризи с папионки и официални панталони, както и жилетки. Намаленията са страхотни при смяна на сезоните. Дрехите там са по-подходящи за деца над 1 година и половина, за разлика от бебешките. Спомням си, че пазарувах доста пелени и одеялца от там в началото и след множество изпирания, не са променили нито цвят, нито материя. В Sofia Ring Mall има и секция за текстил, където продават халати, хавлии и чаршафи за най-малките, а в момента темата е Mickey Mouse.
Скрито в скрина e единственият български бутик за детски дрехи, от който съм пазарувала и мога да препоръчам. Продават употрябвани и нови дрехи и винаги има с какво да зарадвам Боян от там. Последният път напълних кошницата онлайн, а детето толкова се изкефи на едно от якетата, че искаше да го носи нон-стоп в нас. Хубавото е, че купуваш супер марки на мега ниски цени. Някои майки имат предръзсъдици да пазаруват изпозлвани дрехи, но нямат проблем да ги вземат от други майки. Така че концепцията на бутика е точно такава – от майки за майки, от деца за деца. Едните продават, другите купуват. Има и много много чисто нови дрехи с етикети, които са си истинска находка. Другото, което всеки път много ме радва в този магазин, е малките аксесоари, произведени от майки, които се продават там. Само преди дни се сдобих с мега сладка диадема от една такава майка. 
Както споменах, Скрито в скрина ми е любимо място за пазаруване, за това и избрах първият GIVEAWAY в инстаграм профила на Radostna mama да бъде точно в партньорство с този бутик. Следете https://www.instagram.com/radostna/ за повече информация в следващите дни.
Mayoral са скъпи и супер куул дрехи. От чорапите до якетата – всичко ми харесва. Признавам, че повечето дрехи на Боян от там са подарък, но това не омаловажава факта, че са страхотни. Цветни, с готин дизайн и много модерни, моделите на Mayoral са и с хубаво качество. Аз лично ги намирам в магазините на Комсед и в моловете. Не зная дали продават онлайн, не съм ги и търсила. А когато има намаления, съм наистина щастлива. 
Сайт: goo.gl/PFxoPZ
Okaidi е френска марка магазини, в които винаги намирам нещо подходящо за подарък или находка за Боян. Дрехите са с отлично качество, цените са леко високи, но с намаления се превръщат в съвсем нормални, дори евтини. Одеялата и играчките са с отлично качество, продават и парфюми за деца, ако ви се налага да купувате подобен тип продукти. И тук дрехите са повече за големи деца, за бебета изборът винаги е ограничен. 
Обувките на детето обикновено идват от Adidas kids или Scandal kids, заради разнообразието на спортни обувки там. Цените са като за маратонки на възрастни, но пък цветовете и моделите привличат и решаваш, че си заслужава да платиш малко повече, за да издържат по-дълго. Истината е, че цените на обувките са високи навсякъде, дори и от най-безизвестните марки, така че по-добре да заложим на качествени материали и разпознаваеми марки, за да не се налага да купуваме отново, поради бързо скъсани обувки.
Original Marines е един от магазините, в които пазарувам само на намаление. Но пък улуча ли, винаги си заслужава. Ярки цветове, якички, панталони и ризи – мечта за всяка майка на момче. Има и червени анцузи за малките – един от най-често купуваният арткул за яслата. Якетата им са жестоки, както и тениските с якичка. Има ги в моловете. 
United Colors of Benetton е друга любима моя марка за Боян и ней-вече заради тениските и бодитата с якички. Вуйчо му постоянно му подарява дрехи от там, та имам представа от качеството – ок е. Цените не са ми по вкуса, но когато ги получваме като подарък винаги са добре дошли. Якетата с пух топлички, пролетните са проветливи, а цветовете са типичните за Benetton, което искрено ме радва.
Малчеко е магазинът рай за бебета – бодита, пижами и мини костюмчета. И всички те на безумни цени, но пък моделите и цветовете са УАУ. Харесва ми, че продават Mamasandpapas и ако пазарувате чат пат от там, може и да не е така скъпо, както ми изглежда на мен, особено с някакви намаления, които лично аз много рядко съм виждала. И все пак ако имате повод, пари, с които лесно за да разделете, моля ви, отивайте директно в Малечко. Официален представител са и на Maclaren – количка, без която майките трудно оцеляват след първата година.
Zara kids – никога не съм пазарувала за Боян от там, но гардеробът му е пълен с дрехи от там, защото постоянно получава подаръци. Хубави са, харесват ми, нямам представа какви са цените, но ако съдя по Zara за възрастни мисля, че са съвсем приемливи. 
Reserved kids открих случайно. Имах лек несполучлив опит с едно яке, което много запарваше, но после продължих да пазарувам и не съжалявам. Намаленията си заслужават, цветовете не са особено разнообрзни или шарени, но пък ако ви трябва тъмно син панталон или суитчър, винаги имат. И там дрехите са сякаш повече за големи, отколкото за бебета.
Това е съвсем кратък списък на местата, от където пазарувам аз за Боян, но със сигурност вземам неща от всякъде, където ми харесат на момента. Не робувам на марки или конкретни модели. Ще се радвам да споделите вие от къде пазарувате за най-малките и за по-големите, а до тогава … оглеждайте Instagram профила @radostna ми за първите два подаръка, с които ще ви зарадваме заедно със Скрито в скрина.  
The first GIVEAWAY is on its way!
#RadostnaMama
 

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments