Втори рожден ден у дома – очаквания и реалност

0

НА 12.04.2020 Деян стана на 2 години. Идеята за тема на партито дойде преди месеци, когато детето прояви силен интерес към Шрек. Месеци преди деня се зареждах с конкретни артикули и картинки, с които да реализирам украса в заведение с детски кът заедно с много роднини и приятели.

После стана ясно, че ще сме вкъщи и се наложи да пренеса цялата концепция в хола ни.

И ето какво се случи:

Първо направих груба картинка на дизайна на украсата във Фотошоп, за да имам ясна идея къде какво ще поставя и какви материали ще подготвя.

После се заех с украсата – дизайн, печат, рязане и лепене – няколко вечери подред след като децата заспаха.

Банер и декорация за маса с тема Шрек
Банер за рожден ден с шрифт Шрек

Измислих меню, което беше супер скромно, но пък се постарах да е зелено в тон с темата ни. То включваше:

  • плодови шишчета от киви, зелена ябълка и ягоди за цвят
  • авокадо разядка със сухари и варени яйца
  • зелени пуканки, които направих от пакет в микровълновата, после разтворих малко зелена готварска боя в разтопено масло и ги полях с него
  • шоколадови кексчета със зелен крем, който всъщност е обикновен ванилов крем с малко боя
  • лимонада с мента, лайм и лимони
Зеленият цвят е с готварска боя

Децата опитаха само пуканките, всичко друго им беше безинтересно. От плодовите шишчета Боян хапна само малко ябълка 🙂 а от кексчетата посегна към едно и то в края на деня.

За основен обяд исках нещо лесно и бързо, затова заложих на овкусени пържоли и зелена салата – тематично.

Тортата беше мое дело и се получи доста суха, но пък вкусна, защото нямах идея как се прави торта, но имах идея в главата си как да изглежда. Купих 6 готови блата, 3 бели и 3 какаови, намазах с шоколад блатовете и добавих зелен крем за шоу. Получи се добре за снимки, горе-долу ставаше и на вкус, но най-важното е, че забодох 4 картинки с Шрек и децата истински се радваха на творението ми. Духането на свещичката беше в продължение на минути:)

Торта Шрек

Предварително бях подготвила маски и картинки за украсяване, бях купила свирки и шарени сламки, които добре влязоха в употреба.

И както планувах – включихме видео конферентен разговор с бабата и дядото от Стара Загора.

Бяхме взели и няколко подаръци / дървена кухня, пъзели, лего количка, конструктор, книга/, за да се усети празникът, на което децата наистина се зарадваха и 10 минути по-късно искаха в детския кът на терасата, за който писах тук.

И за финал нека ви кажа какво очаквахме и какво се случи:

  1. Исках да изненадам децата с красива украса и празнично настроение, затова ги пратих при баба им, която живее на същата улица, за няколко часа и им казах да дойдат в 11 часа сутринта за начало на тържеството. Ефектът беше УАУ. Ако вие не можете да постигнете “изпращане” на децата някъде, украсете вечерта. Радостта от изненадата в очите им си заслужава гледката.
  2. Исках да седнат на масата заедно с нас, но не се получи. Бяха там няколко минути, хапнаха пуканки и хукнаха да играят и тичат, т.е. нямаше семейно празнуване около масата.
  3. Храната не беше никакъв интерес. Следващия път ще подготвя зелени кебапчета, за да се впечатлят 😀
  4. За тортата ги изпратих в другата стая, после ги извиках и имаше песен от youtube + свещичка и наистина се зарадваха. Може би тук е моментът да споделя, че малкият имаше рожден ден, но големият се вживя в ролата на рожденик също, та празнувахме двоен празник 😀 Затова бяхме подготвили подаръци и за двамата.
  5. При получаването на подаръците бяха най-развълнувани и естествено се сбиха за един.
  6. Имахме идея да звънна на роднини и приятелки за тортата. Първите бяха на линия, но с вторите се разминахме, а децата не могат да чакат обаждане, за да духат свещи и да получават подаръци, та да си знаете, че плануването е малко трудно в този момент. С бабата и дядо връзка имаше, но без особена емоция от страна на децата, защото това им е все още ново, различно и непривично. Казаха “Здрасти” и изчезнаха от екрана. Ние просто оставихме камерата да снима и продължихме тържеството:)
  7. Накрая приключихме празника с новите подаръци и лудите игри, а това беше идеята – да има тържество, веселба и хубави емоции. Мисля, че се получи.
  8. Беше малко тъжно, че не бяхме навън с приятели и близки, но пък тържество у дома е по-добре от никакво отбелязване на празника, нали?
  9. Останаха толкова много балони, които обикновено даваме на децата гости или пукат по време на игра, но сега умувам какво да ги правя – събрах ги на една връзка и ще ги окача на терасата ни за още повече настроение, оставих няколко за волейбол, защото големият направи хола ни игрище с мрежа от панделка вече, та ако ви хрумнат още идеи за останалите балони, споделете ги с мен!
  10. Следобед махнах украсата, за да се върнем към нормалния режим и да сложа официално край на тържеството. Оставих само надписа “Happy Birthday, Deyan” и големия балон двойка, ей така, за настроение 🙂

В заключения ще споделя, че тържеството имаше хубави и тъжни моменти, но като цяло беше прекрасно и се радвам, че положихме доста усилия, за да го реализираме.

Файловете вече съм споделяла, но ако детето ви е фен на Шрек, това е за печат – https://www.ohmyfiesta.com/2013/05/imprimibles-de-shrek-2.html, а за други любими герои вижте в

Тук е шрифтът на Шрек – https://fontzone.net/font-details/shrek

Този файл подготвих и разпечатах в А4 , после сложих в рамка за снимки на масата

Каня ви в моя инстаграм, където споделям всеки ден емоции от изолацията с деца + подготовка за следващия детски рожден ден през май месец:

https://www.instagram.com/p/B-4xZ5ejCsj/

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments