Майка на 3 деца и собствен козметичен бранд – вижте как го прави Елена от Смолян

2

Всеки ден търся вдъхновение на живо и онлайн. Преди се обръщах към чуждестранни майки в Инстаграм и се улових, че винаги са с много деца. Напоследък обаче все по-често намирам майките с 3 или 4 деца тук, около мен, с професия, с призвание, с талант и визия за света, които ме вдъхновяват още по-силно, защото ги познавам лично, мога да им се доверя и за мен това действа като истински катализатор за нови идеи и повече постижения за мен самата.

Елена Мелемова е една такава майка на 3 деца и куче, съпруга, логопед по професия, бизнес дама по призвание. Срещам ви с нея, защото на мен ми подейства освежаващо и наистина вдъхновяващо. Тя е от Смолян, живее и отглежда децата си там, но това не й пречи да развива семеен бизнес с дълга история и да помага на хора като мен – които постоянно имат нужда от спасителен крем у дома. За всяка драскотина, рана, зачервено дупе, леко изгаряне или пък за разкрасителна процедура за краката.

Тя е лицето на Dermax – 100% натурален крем. Вижте я отблизо и после ми кажете бихте ли й се доверили да пуснете крема на нейното семейството във вашето.

Коя е Елена Мелемова

На 32 години Елена е усмихнат и позитивен човек , ценител на доброто и истинското в хората. Определя се като щастлив човек, обича природата – планина или равнина – няма значение – важното е да е природа.

По образование е езиково – говорен терапевт. Завършва специалността Комуникативни нарушения в ПУ и 3 години посвещава на тази професия. Работи със специалните деца до момента, когато забременява с третото си дете. След раждането му решава да преустанови работата си с деца, за да може да бъде по-пълноценна за нейните собствени, тъй вече са цели три.

Срещам се с Елена виртуално и нямам търпение да ни преведе през целия процес по създаване и управление на собствен бранд козметика, защото самата аз мечтая някой ден да имам мой продукт и всеки разговор тази посока ми помага да го създам.

Радостна мама: Елена, разкажи ми за работата си, за човека, който си:)

Елена: Харесвам професията си и съм я практикувала с удоволствие, но тъй като съм човек, който влага много енергия и сили в работата си, прецених, че няма да съм 100% пълноценна като логопед, имайки предвид, че вкъщи ме чакат 3 деца. На работа деца и вкъщи деца, нямаше да успея нито с едните, нито с другите… и така реших на този етап от живота си да спра с логопедията.

Аз съм деен човек, не мога да стоя без да правя нещо, даже ако може да са няколко неща, ще е добре. Така реших да поема работата по семейната фирма, основана от семейството на моя съпруг, ръководена от него, но изискваща още доста работа. Така преди известно време приех Дермакс като моето нещо и започнах усърдна работа във фирмата.

Радостна мама: Как решихте да имате 3 деца, не е ли плашещо? Самата аз искам, но на моменти доста ме е страх.

Семейство Мелемови

Елена: Първата ми бременност не беше планирана, родих първото си дете на 23 години. Аз и съпругът ми – Тодор бяхме заедно едва от една година, но явно така ни е било писано. На 12.04.2011 станах майка за първи път на най- голямото си дете – Николай. Той беше изключително кротко и добро бебе и поради тази причина бързо се решихме на второ дете. Втората ми бременност беше желана и планирана. И така точно две години по- късно на 23.04.2013 се роди нашата дъщеря – Анастасия. Първите ни две деца са родени недоносени. Двамата трябваше да се родят в края на месец май, но и двамата се родиха 45 дни преди термина и двамата през април. Това ми даде дълбок поглед върху темата с недоносените деца, макар че моите бързо излязоха от кувьоза – за наша радост невредими.

Честно казано не съм си представяла, че ще имам 3 деца!

Признавам си, че по-голямата заслуга за голямото ни семейство е на мъжа ми.Той винаги е искал да има голямо семейство и по-точно повече от 2 деца и аз бях човекът, който ще осъществи това 🙂

Третата ми бременност също беше желана и планирана. С времето вече аз също исках още едно дете, защото незнайно как и защо, винаги преди да се роди малкия, съм усещала семейството си непълно, сякаш някой липсва, много странно чувство, но го усещах.

И така шест години след Николай и четири години след Анастасия на 05.09.2017 се появи Константин (доносен и голям) и така семейството ми вече е цяло. Няма нищо страшно.

Животът с три деца вкъщи е изключително динамичен и разнообразен, общо взето купон на макс, ама без почивка! Купонът не свършва, музиката никога не спира, около теб постоянно някой говори, задава въпроси, дърпа те.

Ставаш шумно, живееш шумно и лягаш шумно!

Като отидем някъде с цялото си домочадие създаваме толкова много шум, че никога не оставаме незабелязани, но съм щастлива и най- важното – винаги в кондиция!

Между другото имаме и куче – един доста див и добродушен бигъл на име Бари – като ще е, да е 😀

Все пак за моите 32 години – 6 от тях съм прекарала в сменяне на памперси, при това без детегледачки, единствено с голямата любов и подкрепа на младите ни и работещи баби и дядовци, които във всеки свободен уикенд хвърлят по едно рамо!

Радостна мама: И след три деца у дома имаш енергия и желание да развиваш семеен бизнес в сферата на козметиката. Как дойде идеята за крема? Кой измисли името Дермакс?

Елена: Началото на Дермакс е поставено от семейството на моя съпруг преди години. Рецептата е много много стара и предавана през поколения наред в Родопите, така че тя е нещо изпитано, познато и останало във времето, като изключително ефикасно природно средство за подпомагане заздравителните процеси на кожата.

Големият интерес на хората към тази рецепта ражда идеята за лицензиране и патентоване на продукт с този състав. Следват консултации с технолози, за да се подобри формулата на продукта, добавят се натурални екстракти и масла, като се запазва изцяло натуралния състав на крема.

Така след време на подобряване се ражда днешният вид на Дермакс 100% натурален крем.

Името се идва спонтанно от ефекта на крема върху кожата. Dermax е съчетание от латинската дума DERMA – кожа + max- максимален –което значи, че формулата има максимален ефект върху кожата.

Радостна мама: Какви стъпки предприехте по създаването му? Колко време отне?

Елена: Създаването на един такъв продукт отнема доста време и сили – лиценз,

патент,

да измислиш дизайна на кутийката,

дизайна на хартиената опаковка,

цветове, които да са подходящи за продукта,

всеки един детайл е мислен и премислян, за да се появи крайният резултат, който виждаме сега.

Да, рецептата е стара, но както казах, доста обогатена и подобрена, така че наистина да има максимален ефект на действие.

Всичко е правено с течение на години, продуктът е подобряван многократно, за да достигне сегашното си ниво на действие и то само и единствено с естествени компоненти без наличието на никакви изкуствени консерванти и оцветители.

Радостна мама: Кое беше най-трудното и кое най-вдъхновяващо по пътя на реализирането му?

Най-трудното по пътя на реализирането на едно такова нещо е да се справиш с всички законови изисквания към козметичните продукти и въпреки това да се придържаш към натуралната формула.След което е трудно да се наложиш на пазара. Всички знаем,че пазарът е залят от всякакви продукти, всички претендиращи за качество и натурален състав, големи козметични брандове взимат челните места по продажби, което е нормално, имат голяма реклама, много хора стоят зад гърба им. Когато се появи нещо ново, потребителят трудно се доверява на малък производител на продукт с високо качество, докато не пробва и не се убеди сам.

Вдъхновението и желанието да продължим да се занимаваме с това през годините е идвало винаги и единствено от категоричния ефект на крема върху различните кожни поражения.

Ние вярваме, че природата ни дава всичко от което се нуждаем, трябва само да съумеем да се възползваме от това.

Така и правим с Дермакс – взимаме късче от природата, за да го сложим във всяка една кутийка крем и с надеждата да успеем да достигнем до повече хора.

Аз като майка, използвам продукта редовно върху децата си още от първия ден на раждането им, защото зная, че няма капка химия в него, а действието му наистина е мигновено. Моите деца знаят – както и да наранят кожата си – взимат Дермакс и всичко вече е наред.

Радостна мама: Кой ти помага за работата по крема dermax?

Елена: Както споменах: фирмата е семейна. Основана от родителите на мъжа ми и впоследствие ние с него започнахме да се занимаваме с това. На този етап основно аз и Тодор движим работата по него, занимаваме се с всичко – от администрацията до рекламата, работим по производството му, общо взето всяка кутийка крем Дермакс минава през нашите ръце.

Радостна мама: Как съчетаваш работата с 3 деца у дома?

Елена: Да работиш вкъщи с деца винаги е предизвикателство, без значение дали са 1, 2 или 3 и мисля, че сега всички го усетихме при така създалата се обстановка, но когато нещата са в нормалния си ред – децата ми ходят на училище, на детска градина и така успявам да имам един нормален работен ден.

Аз винаги съм работила, винаги съм пускала децата си на детска градина малко по рано от 2 години, за да мога да се върна към работно ежедневие, защото така се чувствам най-добре. Работата ми дава сили и ме зарежда за вечерните приключения с децата.

Радостна мама: Какво мечтаеш да ти се случи в личен и професионален план?

Елена: В личен план мисля, че съм постигнала много – имам прекрасен съпруг, 3 очарователни деца, родителите ни са живи и здрави и всички ние представляваме едно сплотено семейство, така че на този етап искам здраве за мен и тях, а другото нека си остане по този начин.

Може би тайничко си мечтая за малко повече лично време и време прекарано с приятели, но зная, че един ден децата ще пораснат и това време ще дойде и ще е само за мен.

В професионален план има още много какво да се желае.

Иска ми се аз и Тодор да успеем да продължим започнатото от неговите родители и да имаме успех в това.

Бих искала Дермакс да достигне до повече хора, защото това наистина е един уникален природен продукт, който има широк спектър на приложение.

Мечтая да има още последващи срещи и разговори, свързани с Dermax и наистина да бъде познат и да е присъствал поне веднъж във всеки дом, защото нашите клиенти казват –

Веднъж имаш ли го повече никога не оставаш без него!“

Радостна мама: Усетих колко си щастлива от всичко, което имаш и правиш, затова сподели каква е тайната да си “радостна мама”?

Елена: Тайната се крие във вътрешния мир и удовлетворението от това, което правиш и това, което ти се случва. Като си легнеш вечер да си кажеш

Това е моят живот – прекрасен е и с нетърпение чакам утре, за да ми се случат още неща“

Винаги трябва да намираш време за лични преживявания, за неща, които те карат да се чувстваш жена!

Аз лично обожавам народните танци и 1-2 пъти седмично разпускам с това, като съпругът ми поема грижата за децата през това време.

Обичам модата, обичам да изглеждам добре и се старая да го правя постоянно, дори и в дните, когато не излизам от вкъщи, това повдига духа ми и се чувствам добре в кожата си. Чувствам се „Радостна мама“!

Радостна мама: Не зная за другите, но не мен лично ти ми подейства толкова енергизиращо, толкова надъхващо за моите лични проекти, че с удоволствие бих си говорила с теб поне веднъж месечно, за да вземам от твоята енергия за случване на мечти! Благодаря ти!

С Елена Мелемова решихме да зарадваме 5 от вас с подарък по един 100% натурален крем Dermax. За да участвате в играта ни, натиснете върху снимката долу! Имате време до 04.06.2020, когато в профила на @radostna в Инстаграм ще изтегля пет от вас, които да пробват семейния крем у дома.

https://www.instagram.com/p/CAue_rOjafs/

Кремът е наличен в цялата аптечна мрежа. Можете да го поръчате и директно от dermax.bg. Цена 14 лв. и куп решени грижи у дома.

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

2 comments

Post a new comment