Лесни коледни декорации и подаръци с деца у дома

0

Когато децата се появят в дома, целият декември се превръща в празник – украсата на елхата и дома е продължаващ процес, тайните изненади в чорапа са ежедневни, а семейните занимания вкъщи се плануват дни напред.

И през този декември мой основен помощник са няколко устройства, , който ползвам както за забавление с децата, така и за подаръци и декориране вкъщи.

Ето няколко идеи, които можете да приложите за минути у дома, но ефектът от тях да трае месец след това

  1. Коледни украшения от хартия за елха и дома.
  2. Лесни поздравителни картички, които децата да направят.
  3. Снимки и магнити за подаръци на най-близките.

Започвам с красивите малки кукли, които с Боян творихме заедно и които предизвикаха такива емоции у него, че ме помоли да направим още и за елхата в парка до нас, която всяка година се украсява от съседите в определен ден и после децата добавят играчки и гирлянди към нея всеки път, щом отидат да играят в парка.

Необходими материали:

  1. PDF файл от творческата платформа на Canon, в която има стотици предложения с файлове, готови за печат и указания за рязане и лепене – https://creativepark.canon/. Файловете са напълно БЕЗПЛАТНО, а аз го ползвам за всеки повод и празник и така пестя по 20-30 долара за файл, който преди купувах онлайн.
  2. Принтер – вкъщи ползвам Canon PIXMA G3411, който печата, сканира и копира и има WIFI връзка, която ме улеснява супер много, тъй като директно печатам от телефона през приложението PRINT на Canon. Повече за принтера и промоцията до края на декември можете да видите тук , но най-важното е, че e супер икономичен. Ето цени на различните видове печат: стойност на черно-бяла разпечатка от 0,002лв., на цветна – от 0,007лв., на снимка – от 0,03лв.
  3. Ножица
  4. Лепило или тиксо
  5. Хубава коледна музика – ние слушаме онлайн радио или дискове с коледни детски песни

Процесът е много лесен – сваляте файла с куклите безплатно от тук: https://creativepark.canon/en/contents/CNT-0024825/index.html. Разпечатвате, режете и лепите. Боян е на 3 години и му давам да лепи, както и да реди играчките, където и както му хареса, облича куклите с роклите една върху друга и наистина се забавлява.

Ето и резултата от съвместната ни работа с детето:

После се наложи да ходим и до парка Гео Милев, където да поставим нашите кукли и на градската елха, защото Боян много държеше всички да видят колко са ни хубави 🙂

Лесни поздрвителни картички, които децата да направят сами вкъщи или в градината

Необходими материали:

Тази картичка е малко по-сложна по моите критерии, затова я опростих като изрязах, залепих и направих както успях, но ако вие сте по детайлите и искате да изглежда точно така както на картинката, ще ви отнеме 1-2 минути повече. Пликът за нея се прави толкова лесно и е така готин, че може да пъхнем само бяло листче с пожелание, ако решим.

Бонус предложение за картичка – тази е толкова лесна и красива, че разпечатах десетки за всичките ни близки, които ще получат подаръци от нас тази година

Файлът за нея е наличен само в мобилното приложение creative park, пак е безплатно, а най-якото е, че можеш да я персонализираш директно с текст в приложението. Аз избрах да оставя празно място и на ръка да напиша пожеланието на български език 🙂

От мобилното приложение Creative Park на Canon –
https://www.canon-europe.com/apps/creative-park/

Нали знаете как бабите чакат с нетърпение коледните календари, от които да гледат внуците си цяла година и с умиление да ги показват на гостите. Нашите баби и прабаби със сигурност са от тях, затова реших да им добавя още хубави емоции с внуците, като им разпечатах снимки с размер 10 на 15 см или за стандартна рамка. Използвах принтера Canon SELPHY CP1300, който за моя радост мъжът ми подари преди две години за Коледа.

Повече за него можете да видите тук –

https://www.technopolis.bg/bg/bg/Foto-printeri-i-skeneri/FOTO-PRINTER-CANON-CP-1300-BLACK/p/551447,

но да знаете, че се ползва целогодишно по поводи, а аз все още не съм изхабила заредения консуматив и хартия, с които го купихме, който е достатъчен за 108 снимки. Цената на снимката излиза около 70 стотинки и екстрата да ти е под ръка винаги.

Евтини рамки вземам от IKEA или Pepco и така подаръкът ми излиза съвсем бюджетен, а емоцията трае не година, а с всяка година повече, защото снимките в рамка никога не омръзват.

И за финал ще ви споделя още няколко картинки, които съм планувала да реализираме с Боян и Деян / нищо, че е само на 1.8 г /:

https://creativepark.canon/en/contents/CNT-0028146/index.html
https://creativepark.canon/en/contents/CNT-0028123/index.html

https://creativepark.canon/en/contents/CNT-0028135/index.html

И ще предложа на групата в градината на Боян да им разпечатам всякакви играчки, които те да изрежат и залепят в някое от техните занимания, за да запазим празнично настроение и през януари:)

В Creative Park има толкова предложения, че вече ми е едно от най-ползваните приложения в телефона.

От сега умувам как ще изненадаме баба Снежка, която има рожден ден през януари, а на вас пожелавам топли празници, изпълнени с красиви елементи, които да радват очите и душите ви и не забравяйте, че времето с децата никога не е загубено време,

Радостна Мама

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments