Как да изненадаш любим човек за юбилея му или специален празник

2

Всяка година преди празници сме изправени пред въпросите:

Какво да купя? Как да изненадам?

Ако вече сте подарявали всичко и сте изчерпани откъм идеи, ето ви една от #RadostnaMama:

Книга за 60-годишен юбилей + парти изненада със специална украса

Няма нужда да сте писатели, дизайнери или печатари, за да създадете подобна изненада.

Ние го направихме за майката на съпруга ми – въвлякохме над 30 души в участието, отне ни около месец и близо 400 лв, но си заслужаваше емоцията, която доставихме и красотата, която създадохме заедно.

Ето ви конкретните стъпки за реализирането на подобна идея / винаги можете да трансформирате за вашите нужди в албум, календар, табло със снимки и пожелания или каквото ви хрумне, но персонализирано и изработено с много мисъл и грижа /:

Идеята – как и от къде дойде?

След многократни въпроси и предложения какво да подарим – от пътуване до ваучер за дрехи, измислихме, че трябва да е нещо трогващо, запомнящо се и което да остане като спомен. Разгледах куп идеи в Pinterest, но подобен тип подаръци липсваха, за това я създадохме като концепция на база албум, книга, табло за пожелание и подарък.Кой участва?

Най-важното е да имате дизайнер, ако самите вие не може да се справите със задачата. Ние се обърнахме към нашия близък приятел Barabant, който веднага откликна и организирахме среща за основните детайли.

Освен това информирахме най-близките роднини и колеги за идеята, за да се включат и те, но как го направиха, четете по-долу.

Разпределение на задачите

Винаги има един водещ човек, който трябва да ръководи процеса и в случая това бях аз – отговарях за координацията между всички участници, оформяне на крайна идея и одобрение по веригата.

Дизайнерът пое ангажимент за визията и печата.

Близките се съгласиха да участват активно.

Планиране на процеса по създаване на книга за юбилей

Набелязахме следните параметри още на първа среща с дизайнер:

  • формат на книгата
  • корици
  • цветове
  • съдържание и брой страници
  • визуални елементи
  • срокове / това е изключително важно, защото ако не работите със срокове, почти сигурно е, че няма да стане. Нашата книга беше планирана месец и половина по-рано, а я получихме часове преди да я подарим. Планувайте добре, ако не искате да останете без подарък изненада. /
  • отговорници по веригата – кой ще се грижи за текстове, кой за картинки, кой за печат
  • цени – цената на труда на дизайнера, цена на печат, други разходи при нужда. При нас печатът на книга излезе 120 лв за нестандартен формат, около 100 страници и пълноцветен печат в вложки на кориците в печатница j-point.
  • име на книгата и основна концепция

Процесът

  • Дизайнерът започна работа по корици и основно съдържание + запитване за печат и цени
  • аз започнах да събирам снимки, да правя срещи и разговори с близки на рожденичката, защото идеята беше това да е книга за живота й – интервю с родителите й, със съпруга, децата, другата снаха.
  • подготвих текстовете с години към тях
  • подготвих и снимките – оразмеряване и години към тях
  • по това време имаше процес на одобрение на дизайнерът
  • събрах пожелания от най-близките хора на юбилярката, като се обадих на всеки един по отделно да разкажа концепцията
  • на финала имахме одобрен продукт с всички текстове и картинки и предадохме за печат

Подаряване и изненада

Всеки очаква да бъде изненадан на празника си, особено ако е юбилей. Затова нашата задача беше още по-трудна – да се подготвим така че да има изненада в изненадата. Направихме го с помощта на Emotions Factory – онлайн магазин за декорации.

От там поръчахме персонализирана украса, която сами аранжирахме – балони с цифри, бални с конфети, надписани подложки за хранене, салфетки, конфети за масата.

Купихме и специална кутия за книгата, защото това не е просто подарък, а спомен за цял живот. А към книгата добавихме и два билета за опера “Турандот от Джакомо Пучини”, за което бяхме сигурни, че много ще се зарадва, а и ще осигурим още едно преживяване месец след рождения ден.

Подготвихме и изненада торта в заведението, която да сервират по-късно, но най-важното:

Успяхме да аранжираме всичко, без рожденичката да види или заподозре нещо и то в ресторант във Велинград.

Моментът на изненада беше трогващ. Всички страни бяха доволни от резултата, а още по-вълнуващото е, че с такъв тип подарък демонстрирате истинска любов и ангажираност към личността. Защото и за 1000 лв да купите подарък от магазина, никога няма да е същото като да съберете мислите, работата, добрите думи и снимки на всички най-близки в една книга изненада.

С радост ще отговоря на всички ваши въпроси, ако решите да правите подобна изненада,

#RadostnaMama

P.S. Книгата в детайли можете да видите в профила на дизайнера Barabant : https://www.behance.net/gallery/87353417/Anniversary-Photo-Book

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

2 comments

  1. Пламена Атанасова 6 март, 2020 at 19:21 Отговор

    Здравейте. И аз обмислям такава изненада и подобен подарък може ли още снимки на книгата? Благодара предварително.

Post a new comment