Часовникът на майката – какъв носиш и какво казва за теб

0

Когато се родят малките, времето придобива други измерения. Гледаш часа за хранене и се чудиш как толкова бързо минаха тези 3 часа.

После обаче идва моментът за сваляне на килограми, броиш крачки и мериш пулс. Трябва ти друг часовник.

След това започват излизанията навън, тържества и хоп – хайде нов часовник.

Връщаш се на работа и попадаш в цял нов свят, с ново време и изисквания за външен вид. Ето ти повод за още един часовник.

Преди време писах за смяната или изобщо премахването на парфюмите след раждане – виж линк тук, а сега е ред на часовниците.

Имам към 10 в нас и нося винаги само един – умен, който да ми свети през нощта, когато ставам за н-ти път или пък ми мери крачките, които така или иначе няма да намаля да правя с или без часовник 😉

Около 2 години след второто и 4 години след първото дете се замислих, че вече е време да нося и други часовници, че е време да съм в крак с външния свят. И какво направих – поръчах си нов часовник – красив, нежен, с инкрустирани цветя, съвсем като за парти, за офис и подходящ за среща с всякакви хора.

Но преди това се замислих какво казва часовникът за теб. Някои специалисти по темата определят 27 вида часовници като ги базират на това дали са

аналогови,

дигитални,

хибридни,

тактилни – за слепите,

с докосване,

или пък за какъв повод се носят:

ежедневни,

официални,

модерни,

луксозни,

как се задвижват:

кварцови,

механични,

автоматични,

слънчеви,

кинетични,

как се зареждат:

слънчеви,

умни часовници,

с батерии и

други.

По функционалност:

имат ли хронометър,

показват ли дата, месец,

положение на луната,

ден и нощ,

за гмуркане ли са и подобни.

Аз пък ще ви споделя, че има дори часовници за майки кърмачки като – mommy’s watches , които мерят температурата и времето, когато е съхранена кърмата в шишета или пакети.

Друг е въпросът, че когато децата пораснат, вече започваш трескаво да мислиш за техните часовници – да имат проследяваща функция, да сигнализират, ако се отдалечат от района, който си им задала. Да имат сим карта, с която да разговаряш с тях или пък да “пускат ток”, ако се отдалечат – такива не съм виждала, но преди дни коментирахме с мъжа, че би било яко да имаме подобни за нашите бързи бегачи 😀

И сега да видим каква жена си, ако носиш следните часовници:

Силната и дори властна жена

обикновено носи Cartier, Omega , Rolex и подобни, които са не просто скъпи, ръчно изработени и с по някои диамант, но са и демонстрация на влияние и богатство, стил и класа + издържат във времето и спокойно можете да предадете на децата и внуците си като завещание:)

Приключенката –

ако се гмуркаш, катериш скали, участваш в маратони или пък скачаш с парашут, много вероятно часовникът ти да е Breitling, Certina, Longines. Но предвид цените им, нищо чудно и да си ходиш с някои подходящ за нуждите на приключенията ти модел на Seiko или пък Casio.

Жените със сложна и фина натура,

които обичат театри, изложби, красиви и изискани места за вечеря, е много вероятно да предпочитат винтидж часовници, дори втора употреба, но с история. Някой Doxa, който е по-бюджетен от подобен модел на Cartier или пък Weiss.

Здравословната и практична жена

търси удобството на умните часовници, а за майките сигурно важи в още по-голяма сила. Да мери крачки, калории, пулс, да има хронометър и да ти казва кога да пиеш вода. Какво повече освен чат пат да изскача блееща крава, която да те спира да ядеш месо или пък да пиеш животинско мляко 😀 шегувам се, не съм виждала такъв, но с тенденциите в днешни дни няма да се изненадам скоро и такъв да изскочи. Да плащаш с него, когато нямаш ръка да извадиш портмоне или просто да не се тревожиш, че ще го издраскаш. Такива са Fitbit, iWatch, Huawei, Samsung и много други.

Без часовник –

ти си над нещата и не ти пука за нищо или пък толкова много работиш, че постоянно се опира в клавиатурата на компютъра ти и просто пречи. Или пък непрекъснато си гледаш телефона, че няма нужда от още едно устройство, което да ти казва колко точно е часът или коя дата сме днес.

Мацката, която иска да е винаги в час, носи всякакви часовници,

без оглед на цени, цветове и марки, просто обича да има много и за всеки повод. Официални, ежедневни, червен и черен, спортен и за офиса, когато е с децата навън или пък на вечеря с приятелки. Да има. Дори понякога вземаш и на мъжа, защото стилът пасва точно на неговата бяла риза, която си решила да заемеш днес. Guess, S. Oliver, Cluse, Pierre Cardin, Citizen, Fossil, Diesel, Festina, Hugo Boss, Michael Kors, Furla и всякакви други, получени за подарък, взети на намаление или пък точно за онази “красива рокля, с която ще бъда тази събота” 🙂

С други думи, часовникът отдавна не е показател само за време, но се ползва като бижу, символ за статус или пък за здраве и безопасност. Какъвто и да носите, нека винаги показва часа, който ви трябва 🙂

Вие от кой вид жени сте? Какъв е вашият часовник?

P.S. Този текст е в партньорство с https://timedix.bg/, от където си взех новия ми часовник и който нямам търпение да разходя по барове и срещи.

P.S. 2 Очаквам те в профила ми в Инстаграм, където споделям полезна информация и игри с подаръци – www.instagram.com/radostna 🙂

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments