Меню
Забавления / Избрано / Изолация / Мама и аз / Радостна мама

Радостна Подкаст вече е в Spotify

Хей, хей, много се вълнувам да споделя с вас, че можете да слушате Radostna Podcast в Spotify, но не само!

Пуснах първия си епизод на тема

Трикове за радост в извънредно положение с деца,

защото това е нещо, което не само ме вълнува, но и прилагам всеки ден, за да не откачим семейно, да не изпадна в апатия или депресия лично аз.

Идеята за подкаст или лично радио предаване, което можеш да слушаш по всяко време или да свалиш на телефона си, дойде естествено през последните дни, когато самата аз слушам доста български и чужди подкастове, които ме учат на нови неща, забавляват или ме карат да се замисля.

Прави се много по-лесно от видео клип, можеш да споделиш повече инфорамция и емоция в аудио формат и да разпространиш в редица платформи напълно безплатно.

Ако искате да знаете още детайли около въпроса защо започнах мой подаст, вижте този пост. Тук съм написала и кои български предавания слушам в Apple Podcasts или Spotify:

View this post on Instagram

Не помня точно кой клас бях, когато започнах да посещавам кръжок по “Журналистика” към Пионерския дом в Смолян заедно с @t_sanity и Иван <3 Имахме чудесна учителка и в 3-ти или 4-ти клас вече участвахме в радио предаване към местната станция на БНР, а по-късно вече бяхме и водещи в местната кабелна телевизия. Израснала съм с радио точката вкъщи, където сутрин имаше приказка, в събота обзор на седмицата, а вечер приятна музика. Обичам да говоря и да правя смешки. Сега искам и мой подкаст. Ако все още не сте слушали подкасти или не знаете дори какво е, ето накратко моето обяснение: това е като интернет радио, което можеш да си слушаш, когато искаш. Можеш да си свалиш епизодите на телефона или да се абонираш за канала, за да знаеш кога ще има нов. Като радио е, защото е аудио формат, но не се излъчва в реално време и това ти дава свобода да слушаш когато и където искаш. Може да е няколко минути с един водещ или часове с много участници. Освен в itunes можем да слушаме подкасти в множество платформи за музика и аудио като spotify, soundcloud или директно от сайта на този, който прави подкаста. С други думи това е аудио съдържание на поискване – по темите, които искаш; във времето, когато ти харесва. Лично аз слушам отскоро някои американски за маркетинг и реклама, но има и български, на които се кефя. Такива са Social Snack на @influencer.bg Beyond Numbers, Експлейнърът, Книжният подкаст на @azcheta , а постоянно посягам и към нови. С този пост искам да споделя, че много се вълнувам от идеята за мое радио предаване, което вече е съвсем достъпно с малко технология, добър хостинг на твоя уебсайт и истински ентусиазъм да си полезен и интересен за определена аудитория. Зная, че в България все още не е така популярно, но това не пречи да опитам, нали? И тук идва моята молба към вас – дайте ми идея за име на подкаста на #радостнамама с интерес към теми като майчинство, маркетинг, събития, книги и образование. Ако пък искате да ми помогнете още повече – споделете с мен на коя тема искате да запиша първия си епизод от моя все още безименен подкаст 🙂 Мерси, #радостнамама #radostnapodcast

A post shared by RadostnaMama (@radostna) on

Тепърва мисля да развивам този комуникационен канал, наречен PODCAST по името на ipod & broadcast и съм подготивла първите няколко теми, но разговорът с вас ще ме вдъхнови за нови, затова очаквам предложения за теми, които бихте слушали с интерес. Пишете ми 🙂

И ето линкове към наличния първи епизод:

Radostna Podcast в Spotify – https://open.spotify.com/show/0kYVNe5rn9yfKhrcxgLYzQ

Radostna Podcast в SoundCloud –

Първи епизод от Радостна Подкаст в SoundCloud

RSS за абониране – https://anchor.fm/s/1d9fe490/podcast/rss

С този линк можете да се абонирате директно в Apple Podcast, докато очаквам одобрение на официалното му качване там. Ето как:

Влизаш в приложението Podcasts, отиваш на Library
Натискаш бутона Add a Show by URL
Добавяш този линк https://anchor.fm/s/1d9fe490/podcast/rss

Вълнувам се по теми, които и до сега съм споделяла тук – деца, семейство, радост, книги, образование, вдъхновения, полезни места и продукти, така че и в подкаста ми ще чувате за тях, с тази разлика, че ще е по-емоционално и по-развито като аудиотема.

Очаквам обратна връзка от вас и ви благодаря, че ме четете, слушате и се абонирате за още съдържание от мен:

View this post on Instagram

Give me 5 или Дай ми 5 идеи за готино прекарано време, няма значение дали сам, с приятели или деца, просто 5 занимания или дейности, които ти доставят удоволствие 🙂 Ето и моите 5 сама и после още 5 с деца: 1. Да пия кафе с красива гледка – може да е море, планина или просто зеленина 2. Да пазарувам 3. Да чета любовни романи 4. Да организирам вълнуващи събития 5. Да мечтая и фантазирам за бъдещето Имам и 5 с деца: 1. Да се гушкаме на спланята, без да бързаме за никъде 2. Да играем на криеница – те да се скрият, аз да симулурам, че ги търся, но да не помръдвам 😉 3. Да разглеждаме весели книжки 4. Да сме на басейн, където едното уж плува, а другото се опитва да го имитира 😀 5. Да ги съберем с баби и дядовци, роднини и братовчеди, те да ги занимават, пък ние да им се радваме отстрани 😀 Дай ми твоите 5, за да попълня личната си колекция с нови идеи, #RadostnaMama

A post shared by RadostnaMama (@radostna) on

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Avatar About Author

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No Comments

    Leave a Reply