Последните 10 книги, които прочете Radostna Mama, освен тези за бебета и отглеждане на деца

0

Четенето на книги, както и къпането, не бива да е лукс след децата, но се оказва, че все трябва да се краде време и за двете. И докато едното носи просто чиста коса и свежест, другото те зарежда с емоции за дни, седмици, а в някои случаи с години напред. Сетих се за 10 книги, които съм чела наскоро, като няма хронология, защото не помня точно коя кога завърших. В мен остава само усещането за прекрасно прекарано време с други хора, в друг живот.

Кутия шоколад, Фиона Макинтош, изд. Софт прес

https://www.soft-press.com/book/1258/

Тази книга ме развълнува, разплака и накара да се замисля за онова време, в което любовта между еднаквите полове не е била просто табу, а въпрос на затвор и психиатрия. Пренесе ме в света на шоколада, където любовната история със силата на една жена ме вълнува до края на книгата. Препоръчвам с цялото си сърце всяка романтична душа да я прочете.

Виенски апартамент, Радостина А. Ангелова, изд. Софт прес

https://www.soft-press.com/book/1317/

Не бях чела български автор от години и тази книга ме изненада. Не е точно мой стил история, защото има по-задълбочени мисли, по-бавно се случват събитията, но пък се отнасяш в толкова много човешки истории, че накрая се питаш от къде започна.

Коледна тайна, Карън Суон, изд. Сиела

http://ciela.bg/books/book/koledna-tajna/2894

Това е коледната книга на 2018! Чаках я с нетърпение. И зае почетно място в съзнанието ми след прочитането й за дни / около 460 страници е /. Няма да разказвам историята, само ще спомена, че след тази книга ще знаете много повече за уискито, отколкото някога сте си представяли. А че любовната история е готина е абсолютен факт. Така се потапяш в остров Айла, че ти се иска да си там, за да видиш Алекс и Локлан на живо.

Read this if you want to be instagram famous, Henry Carroll

https://www.amazon.com/Read-This-Want-Instagram-Famous/dp/178067967X

Точно преди година започнах блога на #RadostnaMama. Тогава реших, че по-активно ще развивам профила си в Instagram, защото там е по-динамично съдържанието, по-красиви са стените, а майките блогърки от чужбина са с по 4-5 деца. Това ме вдъхнови и надъха да съм по-добра, да зная повече за социалната мрежа. Чета постоянно статии и съм абонирана за куп материали по темата, но тази книга ти дава един красив прочит на това как се успява в мрежата. Изводът е ясен: бъди различен и автентичен. Следвай собствена линия на развитие и феновете ще дойдат. Препоръчвам книгата, защото е малка, красива и много добре организирана с конкретни профили на успешни инстаграмъри. А те са толкова различни, че си мислиш – “Няма как да няма място и за мен в тази мрежа”.

Тайна с дъх на парфюм, Фиона Макинтош, изд. Софт прес

https://www.soft-press.com/book/1271/

Когато прочетеш една книга на Фиона Макинтош, искаш още, и още, и повече, и пак. Така се случи с мен. След “Кутия шоколад” бях обсебена от мисълта да прочета всичко нейно. И сега чакам Софт прес да издадат следващата. Иначе историята в книгата е любовна, историческа и много драматична. До последно чакаш да видиш какво ще се случи, кой ще умре, кой ще оцелее и чия любов е най-силна. Междувременно научаваш всичко за направата на парфюми. Книгите на Макинтош са като енциклопедии за ново знание и любовни истории. Излишно е да казвам, но няма да пропусна да отбележа “Препоръчвам!”.

Пощенската картичка, Лия Флеминг, Софт прес

https://www.soft-press.com/book/1148/

Книгата описва истории и преплита съдби, които не можеш да опишеш в три или тридесет реда. Войната и миналото отстъпват място на настоящето и всички онези решения, които са били взети преди, днес имат по-голяма тежест от всякога. Действието се развива и в Австралия, и в Египет, и в Лондон, и в един момент се чудиш как е възможно. Прекрасна книга.

Седем писма от Париж, Саманта Веран, изд. Софт прес

https://www.soft-press.com/book/1094/

Не съм фен на Париж, вероятно защото го посетих в студено време и все пак всяка любовна история покрай Сена, в малките кафенета и ресторантчета с вкусна храна ме кара да мечтая да съм там.

Малката книжарничка край Сена, Ребека Рейзин, изд. Сиела

http://ciela.bg/books/book/malkata-knizharnichka-kraj-sena/2712

Казаното за предишната книга важи с пълна сила и тук, с тази разлика, че действието е в една книжарница, която живее свой собствен живот. А размяната на американка с французойка е изненадваща и очарователна, чак се чудиш дали би се изкефила, ако ти се случи и на теб да заминеш за друг град, където да ръководиш чужд бизнес. Лека и безгрижна книжка.

Чаената роза, Дженифър Донъли, изд. Orange Books

https://www.orangecenter.bg/chaenata-roza.html

Това е може би единствената книга, в която съм се тревожила за съдбата на героите, дали ще оцелеят, дали ще успеят в живота и начинанията, дали някога любовта ще им се случи, защото всичко изглежда адски трудно, загубено и невъзможно. Книга за четене и препрочитане е. Плачеш, надяваш се и си мислиш, че човешката воля и тяло са способни на всичко. А че действието е между Англия и САЩ е едно прекрасно допълнение, което да ти покаже два свята в едно време.

Изненади по Коледа, Нанси Теър, изд. Прозорец

https://prozoretz.com/bg/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8-45/iznenadi-po-koleda-575

Малко бавна ми дойде, историята не е съвсем любовна, но я прочетох, защото през декември съм винаги на коледна вълна и книги. А и ми харесва домашният уют на коледния дом, който се пресъздава в книгата. Само за справка – ако книгата е много скучна или не ми допада, не я дочитам, за да не си губя времето и да прочета по-хубави 🙂

Тези прочетох преди, а сега ми предстоят:

Деветте кръга,

Оттатък рая,

Малкото кафене в Копенхаген.

И трите са подарък от Софт прес и нямам търпение да ги прочета.

Ако и вие сте фенове на любовните истории, наситени със сълзи и надежди, винаги с щастлив край и обикновено случващи се в Америка или Англия, между Първата и Втората Световна Война или пък в наши дни, пишете ми любимите си книги, моля,

#RadostnaMama

P.S. Последвайте ме в Instagram, където споделям в реално време какво чета и дали ми харесва: https://www.instagram.com/radostna/ 🙂

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments