Парфюми за нови майки и татковци или как да избереш аромат, ако от скоро имаш дете

0

Че животът се променя, когато дойдат децата, е ясно. Че се отказваш от куп неща също, но понякога не подозираш, че трябва да се откажеш дори от парфюма си.

Лично аз не съм фенка на тежките аромати и ползвам тоалетни води и ароматизирани спрейове, но когато се роди Деян / вторият ни син/, дори от това трябваше да се откажа, защото детето не понася аромати.

Имахме случаи, в които вуйчо му го гушка и то започва да плаче неутешимо, след време усетих, че е от парфюма и помолих вуйчо Венци да идва да го вижда без парфюм. И познай какво стана – детето си беше съвсем спокойно и нямаше никакъв рев.

Децата са големи претенции, но често не знаем към какво имат изисквания и трябва да гадаем, докато не проговорят.

Какво да направим, ако сме фенове на парфюми, но от скоро имаме дете?

Възможен отговор е НИЩО, но все пак ви давам и други опции:

  • да спрем употребата на всякакви ароматни “дразнители”
  • да потърсим парфюми, които ухаят на бебешка пудра
  • да заменим тежките парфюми с леки, които миришат на чисто пране или свежи природни елементи като гора, солен океан, летен бриз и т.н

Подбрах за вас няколко предложения, така че ако решите да смените вашия тежък парфюм с нов или пък искате да подарите подходящ аромат на любим човек с ново бебе у дома, да ви улесня.

Условно ще разделя на три категории:

  • парфюми с аромат на бебешка пудра;
  • парфюми, които ухаят на чисто, на сапун;
  • парфюми, които ни връщат към природата и свежестта.

Майки и татковци, искате ли да ухаете на бебешка пудра, а в същото време да носите парфюм? Ето няколко предложения от мен:

Burberry Brit –

има за жени и за мъже и мирише на като бебешка пудра и рози. Цените варират от 39лв до към 85 лв в зависимост от размера и вида.

 Lorenzo Villoresi Teint de Neige –

в превод този парфюм означава “Цвят на сняг” и е създаден през 2000 г, но от тогава се радва на интерес от ценители, които са фенове на аромата на бебешката пудра и розите.

Guerlain L’Heure Bleue –

създаден през 1912 г от Жак Герлен. Френският парфюмерист, третият и най-известен от семейството на Герлен, определя този аромат с думите “ Слънцето е залязло, но нощта още не е паднала. Времето е спряло. Това е часът, в който човек намира себе си в нова хармония със света и светлината. Други го определят го като парфюм, който мирише на скъпа бебешка пудра. Въпрос на гледна точка, но със сигурност носи спокойствие и чистота на дете.

Kenzo Amour

е ароматът, който обединява бебешка пудра и ванилия, който те кара да мечтаеш за още деца … или пък може би не 😀 Цените варират от 54 лв до 65 лв.

Парфюми които имат аромат на сапун:

Bvlgari Omnia Crystalline –

свеж цветно-ориенталски аромат, изключително женствен, деликатен и нежен. Ароматът е създаден от Alberto Morillas и дори външният му вид със сребристо-кристален флакон символизира невинността и чистотата на парфюма.

Pierre Balmain Ivoire –

е парфюмът, който ухае на скъп френски сапун с примес на свежест и цветя. Чудесна възможност за младите майки, които не желаят да губят от чара си, който парфюмът им придава.

Hermes Caleche –

e добро предложение, ако сте фен на аромата на класически сапун и не държите на нищо претенциозно. Цените започва от 78 лв.

Prada Infusion de Fleur d’Oranger –

е парфюмът, който обединява аромат на сапун с бебешка пудра, а какво по-чисто от това?

Amouage Dia –

има го както за жени, така и за мъже и основното, с което се свързва е, луксозен сапун, затова и цената му не е малка. Започва от 266 лв., а за мъжете от 238 лв. Това е истинско бижу, с което да се наградите след раждането на бебето.

Chloé Love Story –

свежест, съчетана с портокал. Chloé е френска модна къща, основана от дизайнерката Габи Агион през 1952 година. Тя е родена в Египет и притежава тъмна хубост и бохемски дух. През 1945 година се мести в Париж и няколко години по-късно основава Chloé. Агион е известна с това, че измисля и въвежда модната фраза и понятието „prêt-à-porter“, което означава „готово за носене”. Така и парфюмът Love Story носи заряд на любов и природна лекота. Цена от 73 лв. нагоре.

Clean Shower Fresh –

дамски аромат, който ни отвежда към лимонени горички, портокали и мандарини. Опаковката му пък ни връща към небрежните морски дни, когато си почивахме без деца 😀

Philosophy Pure Grace –

дамският горски аромат, в който всички съставки ни правят чисти и ефирни. Връща ни към усещането за ръчно изработен сапун, някъде далеч във френска провинция.

Dolce & Gabbana Light Blue –

плували ли сте в океан? Или поне в кристално синьо море? Е, този парфюм ни води точно там с привкус на зелена ябълка, синчец и сицилиански лимон.

И така, разходихме се из гори и океани, поръсихме се с бебешка пудра и подбрахме парфюми, които ухаят на чисто пране. Сега оставям на вас избора на нов аромат и ви желая спокойно бебе, независимо дали се парфюмирате или не:) Не забравяйте да ме последвате в инстаграм на www.instagram.com/radostna , където всеки ден споделям идеи за майки и деца, за семейство и забавление 🙂

P.S. Този текст е написан в партньорство с Венера Козметикс, a всички идеи и предложения са от Radostna Mama. Някои от парфюмите ще намерите на сайта им  https://fragrances.bg/.

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments