Забавления за деца в София – цирк и конна езда / цени и премеждия /

0

Боян скоро ще навърши три и се отегчава от всичко точно за 3 минути. Това е и причината да ахна от изненада, когато издържа два часа на цирк Балкански, че дори не искаше да си тръгва. Но ето какво се случи и на каква цена.

Един ден водих Боян на детски кът в Мол София, след което минахме покрай цирк Балкански в парк „Възраждане“ и той пожела:

„Искам на цирк!“ Знае какво е цирк, защото беше ходил вече в кварталния в Гео Милев 🙂

Отваряме сайта на цирк Балкански да купим билети и се изненадах от цените, защото в квартала бяха към 12 лв, докато тук започват от 16 лв и стигат до 35 лв за възрастен. Обадих се по телефона да питам дали деца до 3 г влизат безплатно и потвърдиха, но само ако не ползват отделен стол. Решихме да вземем самостоятелно място за Боян на цена от 10 лв / толкова е за всички деца/ и един за мен на стойност 26 лв, защото преценихме, че до края на годината вероятно няма да ходим на цирк и по-добре да имаме хубави места, а и сме само двамата. Цирк Балкански ще остане в София до 02-ри юни, но доста често гостуват други трупи в града.

Купили сме онлайн билети от сайта. Разпечатахме и планувахме да тръгнем поне час по-рано, за да паркирам на спокойствие и да имаме време да огледаме отвън, вътре и да засилим напрежението, преди началото 🙂

Пристигнахме в 16.22, защото имахме да свършим 100 задачи преди това:

  • да подготвя раницата на Боян с вода, крекери и Мики Маус
  • да нахраня бебето
  • да намерим чорапи за Боян, които той да харесва в този ден
  • да стигнем до колата, която бях забравила, че съм паркирала по-далече от обикновено
  • да минем цялото задръстване в центъра на София, заради мач на Левси и ЦСКА, за който изобщо не подозирах и минах точно до стадиона 😀

Паркирах пред ЛИДЛ и бегом към цирка. Настаняваме се и всичко наред, докато не изгасиха цялото осветление. Боян седна в мен и до там със самостоятелния стол / спокойно можете да го спестите, ако детето е по-малко /. В общи линии този цирк не е за деца. Дори и за по-големи не е според мен, защото програмата наподобява шоу в Лас Вегас с много светлини, опасни номера и почти никакви животни. И все пак бях силно изненадана, че Боян е в захлас и му е интересно.

Пригответе си допълнително 3 лв. за яздене на пони. Там опашката беше най-голяма.

Още 3 лв за возене на влакче в 20-те минути почивка по време на шоуто. И там имаше доста навалица.

Боян на влакче, цирк Балкански

Още 3 лв за пуканки. И още за захарен памук и понички. Последните две не зная колко струват, защото не съм купувала, но подозирам, че са по 3 лв, защото там всичко струва по толкова :D.

Всичко беше наред, детето гледа, вълнува се, докато не се появи клоунът без грим и направи безумен номер с вода – пие и плюе по публиката. Боян толкова се изплаши, че се напишка, което автоматично добави още 16 лв към сметката за цирка, защото трябваше бързо да изтичаме до ЛИДЛ да купим нов панталон.

Майки, татковци, баби и гледачи на деца, носете допълнителни дрехи в чантите си, защото дори и никога да не се е случвало, клоунът може да предизвика неприятни инциденти 🙂

На финала на това приключение, платих и 6 лв паркинг в магазина, защото не бях обърнала внимание, че всеки нов час е по 3 лв. И така, циркът излезе златен, но пък бях толкова впечатлена, че на Боян му хареса + финалното изпълнение на колубмийците от Глобуса на смъртта, които вкараха 5 мотора в метална топка и караха като луди вътре едновременно. Беше изживяване УАУ.

Глобус на смъртта, цирк Балкански

Всичко добре, но дойде неделя и трябваше да измисля ново забавление за Боян. Решихме да посетим КОНДАБАЙДА, да храним животни и да видим мястото, но като стигнахме там не работеше. Звънях на номера им. Не отговори никой. Писах им във Фейсбук, но и там нищо, за това не мисля да повтаряме.

Наложи се бързо да реагирам и преди Боян да е изпаднал в поредната криза, че сме го завели при животни, а тях ги няма, да го изненадаме с друго. Светкавично проверих най-близките ферми, но бяха далече, за това ми хрумна идеята за конна база. Оказа се, че сме само на 10 минути от „Хан Аспарух“. Обадих им се да питам дали имат конче за 3 годишен ентусиаст и отговорът беше положителен. Бързо, бързо при кончето.

Там една минута струва 1 лв, но реално едно кръгче ти излиза 5 лв, което няма 5 минути. Хубавото е, че кебапчето също е 1 лв. Кюфтето също 1 лв. Нещо като цирка, но не по 3, а по 1 лв :D.

Боян язди пони, конна база „Хан Аспарух“, София

Целият престой в конна база „Хан Аспарух“ ни излезе 18. 10 лв . Две кръгчета с пони по 5 лв. и 8.10 лв. за ядене и пиене, което включваше 3 кебапчета, 1 кюфте, 4 филии хляб, бира и сокче. От тази храна ядохме и четиримата, защото бебето беше плътно с нас по време на цялата конна история, а вече знаете, че като види кебапче веднага изплюва биберона и си го чака :D.

После заведохме децата на детски кът, където сумите са потресаващи, но това вече го знаете и няма нужда да го напомням отново 🙂

Такъв беше нашият уикенд с деца в София, казвайте за вашия, за да знаем къде да ги водим след почивните дни, защото плануваме цяла седмица в Стара Загора в дните около Великден,

#Radostnamama

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments