Грабвай децата и тичай

0

Тази събота / на 19-ти май / ще се случи благотворителният маратон по двойки – Run2Gether. Аз съм последният човек, който да прокламира активност, спорт или тичане, защото самата аз не съм фен и единственото спортно занимание, на което някога истински съм се кефила, е било зумба. В парка понякога ми се налага да тичам и то само, за да спра Боян да направи някоя беля или да му хвана топката. Но сега пиша за едно специално събитие с кауза.

Напоследък се вълнувам все повече от децата и тяхното възпитание, от израстването им в толерантна среда с хубави ценности. Та повод да споделя за бягането Run2Gether е съвсем прост – хайде да покажем на децата, че всички ние сме с различни възможности и въпреки че не си приличаме по външен или друг вид, пак можем да бъдем приятели.

Това е един различен маратон, защото в него до всеки участник с голямо сърце ще застане човек с различни възможности и двамата ще бягат към една обща цел, а именно – да надскочат себе си и да пресекат финала заедно. Той е част от международната инициатива в подкрепа на хората с увреждания, провеждаща се и в Ню Йорк, Амстердам и Банкок.

Бягането в събота има две основни цели:

* Да популяризира спорта за всички и да даде гласност на нуждата от равно включване, равен достъп и промяна на нагласите към хората с увреждания.

* Средствата от дарените билети, заедно с даренията от Отговорния бизнес, ще помогнат за създаването на Адаптиран младежки кариерен център за хора с различни възможности, който да ги подготвя за нуждите на пазара на труда.

Другото готино в маратона е, че един от всички регистрирани участници ще спечели два двупосочни билета до Тайланд, Банкок, за участие в Run2Gether Тайланд, осигурени от генералния спонсор на събитието. А JAMBA – организацията, която свързва хората с увреждания в България и техните бъдещи работодатели – е инициатор на маратона.

Повече за събитието и как да участвате вижте тук.

Аз лично няма да се включа в бягането, но ще се опитам да бъда полезна въпреки това.

Грабвайте децата и бегом към Sofia Ring Mall на 19-ти май от 10.30 до 12.30 часа.

#RadostnaMama

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments